Lihavuus: Kuinka laajentuvat vyötärönauhat punnitsevat meitä

0 Comments

jakaminen on välittämistä!

Jaa

Twiitti

Jaa

https://apis.google.com/js/plusone.js

Kirjoittanut Rosie Percy

Suurin osa Amerikan aikuisista kärsii painonsa. CDC: n mukaan 35,7% aikuisista ja 17% lapsista on nyt ylipainoisia tai lihavia.

Mikä aiheuttaa liikalihavuutta?

Lihavuus johtuu yksinkertaisesti liikaa syömisestä ja liian vähän tekemisestä. Jos syöt yli päivittäisen kalorikorvauksen (2 500 aktiiviselle miehelle ja 2000 aktiiviselle naiselle) ja et käytä ylimääräistä saannin polttamiseksi, vartaloosi säilytetään ylimääräinen energia rasvasoluina.

Usein ihmiset eivät ehkä ymmärrä ruoan kalorien saantia, joten eivät ymmärrä, että he ovat saavuttaneet tai jopa ylittäneet päivittäisen rajan. On kuitenkin tietyntyyppisiä ruokia, jotka koostuvat erittäin suuresta määrästä kaloreita, joita et ehkä tiedä. Esimerkiksi vain yksi ateria, joka koostuu hampurilaisesta, perunoista ja pirtelöistä, voi lisätä jopa 1500 kaloria. Alkoholi on myös piilotettujen kalorien syyllinen; 2 suurta lasillista valkoista valkoviiniä toimittaa naiselle 20% hänen päivittäisestä kalorisnustaan.

Väärien ruokatyyppien syöminen voi myös aiheuttaa ylipainoisia. Terveellisen elämäntavan ylläpitämiseksi on suositeltavaa syödä tasapainoista ruokavaliota, joka koostuu hedelmistä, vihanneksista, proteiineista ja puhdistamattomista hiilihydraateista. Rasvaiset kalat, kuten makrilli

Kuva kohteliaisuus trenttsd

Kalorikalvo ei ole ainoa syy liikalihavuuden taustalla-jotkut ihmiset voivat houkutella epäterveellisiä ruokia keinona saada itsensä väliaikaisesti paremmaksi. Tämä on syömishäiriö, joka on kehitetty menetelmänä tunteiden, kuten vihan, tylsyyden tai ahdistuksen, käsittelemiseksi. On arvioitu, että 50% liiallisista syöjistä on kärsinyt masennuksesta jossain vaiheessa elämänsä.

Mitkä ovat liikalihavuuden vaikutukset?

Lihavuus lisää sydämen, maksan ja munuaissairauden, tyypin 2 diabeteksen, astman ja tietyntyyppisiä syöpätyyppejä. Mielenterveys on myös huolestuttava liikalihavuudesta kärsiville ihmisille, koska ylipaino lisää heidän riskiä masennuksen, ahdistuksen ja alhaisen luottamuksen riskin kehittymiselle.

Ylimääräisen painon kantaminen voi myös olla haitallista henkilökohtaiselle elämällesi vaikuttamalla kykyyn löytää ja ylläpitää työtä, seksielämääsi ja jopa fyysistä kykyäsi suorittaa päivittäisiä tehtäviä. Lihavilla naisilla on myös paljon todennäköisemmin ongelmia raskauden aikana, kuten mahdollisesti vaarallisen tilan preeklampsia, jossa verenpaine nousee nopeasti.

Arvioidaan, että yksi jokaisesta 16 kuolemasta liittyy liikalihavuuteen – tämä on jopa 35 000 kuolemaa vuosittain.

Mitkä ovat liikalihavuuden hoidot?

Lihavuuden paljon suoraviivaista kohtelua on liikuntaa ja syödä hyvin. Hallitus haluaa nähdä laskusuuntauksen aikuisten määrään, jolla on ylipaino, ja lasten liikalihavuuden jatkuva väheneminen seuraavan 7 vuoden aikana, ja se on toteuttanut useita järjestelmiä tämän saavuttamiseksi. Nämä järjestelmät sisältävät suosittu televisioitu “Change4Life” -kampanja, joka antaa suosituksia terveellisestä syömisestä ja kunnossapidosta. Elintarvikkeiden merkinnät tehdään myös selvemmäksi varmistaakseen, että ihmiset voivat tehdä tietoisen valinnan syödä paremmin.

Jotkut syömisrutiiniensa kanssa kamppailevat ihmiset saattavat kuitenkin tarvita lisäapua saadakseen ihanteellisen radan terveelliseen elämäntapaan. Esimerkiksi syömishäiriön taistelevat voivat vaatia kognitiivista käyttäytymisterapiaa auttaakseen muuttamaan asennettaan ruokailuun, joita he voivat menestyksekkäästi laihtua.

Rosie Percy writes about a range of topics and for a large variety of industries including education, health and business. If you are suffering with an eating disorder or know someone who is, and would like a lot more information on what help is available, check out scientific partners treatment for eating disorders.

Link to this post:Obesity: how expanding Waistbands are Weighing us Down
Related  how to care for yourself in 2021

0/5

(0 arvostelua)

Jakaminen on välittämistä!Jaa

Twiitti

Jaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *